Üdvözöljük Gerjen Község honlapján

Vendégház kialakítása

2017.07.25.

A Jövőnk Energiája Területfejlesztési Alapítvány által kiírt pályázaton nyert „Vendégház kialakítása Gerjen Községben” c. pályázatunk .

A Gerjen, Bocskai utca 16. szám alatt található ingatlan vendégházzá alakításának költsége bruttó 14.979.995-Ft, ebből az igényelt támogatás összege: 12.732.996-Ft, önerő: 2.246.999.-Ft.

A beruházás szorosan kapcsolódik a Paks II. projekthez illetve hosszú távon a falusi turizmus fellendítését is segítené. Megvalósulásával nagyobb részt vállalhatnánk szálláshely biztosításában, hisz elérhető alig 10 perces távolságba kerülne a Paksi Atomerőmű, ami a falu fejlődésében is szerepet játszik. Az új erőművi blokkok építésének megkezdésével ezen szálláshely is lehetőséget nyújt az ide érkező delegációk elszállásolásában is.

A fejlesztés gazdaságélénkítő hatása a turizmusban jelentkezik. Az új vendégház szállást biztosít majd a településre érkező önkormányzati vendégek számára, teret nyújt borkóstolónak, de adott esetben rendezvények helyszínéül is szolgálhat a későbbiekben.

E multifunkcionális vendégház létrehozásával nő a település idegenforgalmi vonzereje is, hiszen egy, a későbbiekben tervezett új egyedülálló attrakcióival, egy tradicionális orosz szaunával kiegészülve jelenik majd meg a Dél-Dunántúli szabadidős-program palettán.

Az említett részletezett funkciói alapján, egy olyan multifunkcionális idegenforgalmi helyszínt kívánunk létrehozni, mely megfelel a mai modern kor követelményeinek.

Last modified: 2020.03.03.

Comments are closed.