Üdvözöljük Gerjen Község honlapján

Általános iskola energetikai korszerűsítése

2019.10.01.

Önkormányzati Intézmények energetikai korszerűsítése
Gerjeni Község Általános Iskolájának Energetikai Korszerűsítése
TOP-3.2.1-15-TL1-2016-00027

Kedvezményezetti összefoglaló az elvégzett tevékenységről

A sikeres pályázatnak köszönhetően 2017.08.01-én kezdődött a megvalósítás, amelynek befejezési ideje várhatóan 2020. ősz.

Az elnyert támogatás: 57.752.424.-Ft

Az épületenergetikai korszerűsítés során a teljes oktatási intézmény alapterülete (860 m2) érintve volt. A fejlesztésnek köszönhetően az iskola energetikai besorolása 6 energetikai osztállyal jobb besorolást kapott, mint amilyen a fejlesztés előtt volt.

Alkalmazott megoldásoknak köszönhetően elmondható, hogy az iskolaépület teljes külső határoló szerkezete korszerűvé válhatott. Megtörtént a teljes épület homlokzati hőszigetelése (falfelületek 15 cm vastag homlokzati hőszigetelést kaptak).

A korábbi faszerkezetű, korszerűtlen nyílászárókat sikerült korszerű új háromrétegű üvegezéssel ellátott műanyag nyílászárókra lecserélni.

A fűtött helyiségeket határoló födémszerkezetet 12-20 cm terjedő vastagságban szálas hőszigetelő anyaggal fedtük le.

A gázfűtésre alapuló fűtési rendszer korszerűsítésére is sor került. Minden fűtött helyiségben kialakításra került a helyi szabályozás, illetve beépítésre került egy új kondenzációs kazán, új energiatakarékos szivattyúkkal együtt.

A létesítmény elektromos energia-fogyasztásához méretezett háztartási méretű kiserőmű került kialakításra (napelem) az épület déli oldalán lévő tetőfelületen.

Last modified: 2021.06.27.

Comments are closed.