Üdvözöljük Gerjen Község honlapján

Két héttel ezelőtt futottunk és csobbantunk!

2020.01.16.

Büszkeséggel töltött el, hogy ismét megszerveztük a Vízkereszti Kaland programunkat és a résztvevők száma megduplázódott. Kiemelten fontosnak tartom, hogy az aktív kikapcsolódás mellett felhívjuk a figyelmet Gerjenre, ezért is volt szívmelengető érzés, hogy ismét lefutották a jelentkezők azt az utat, ami hamarosan összeköt minket a Paksi Atomerőművel, Pakssal.

A térképen Gerjent nézve jól látható, hogy vannak olyan földterületeink a közigazgatási határok jelölése szerint, amin jelenleg mezőgazdasági művelés zajlik, de később olyan fejlesztési ponttá válhat a település, ami lehetőséget biztosít a növekedésre. Természetesen csak családi házas övezetben gondolkodunk, hiszen feltétlenül megőrizzük otthonunk településképét. A Paks II-es beruházás lehetőséget nyújt: nemcsak a lakosságszámunk megtartásában és növelésében, hanem abban is, hogy helyben is munkahelyeket teremtsen. A település szolgáltatásainak növelésével kényelmesebb és tartalmasabb lehetőségekhez juthatunk. Fontosnak tartom, hogy olyan termelőtevékenységek érkezzenek, amelyek az új blokkok megépítését követően is megélhetést biztosítanak és garantálják Gerjen megmaradását.

A legnagyobb kihívás, hogy úgy érjem el a legtöbb előnyt a gerjenieknek, hogy a fejlődéssel járó hátrányokat a lehető legjobban minimalizáljam. Értékeink megőrzése mindig az első helyen áll! Ezért terveim között szerepel a lakossági meghallgatások mellett a megkezdett szociológiai felmérésünk folytatása, illetve más egyéb kutatások elvégzése, hogy tudományosan alátámasztott településfejlesztést valósíthassunk meg.
Megfelelő házat masszív alapokra lehet építeni, ezért fontos, hogy a beköltözők összetartó közösségbe érkezzenek, hiszen így válnak majd hasznos tagjává településünknek. Annak érdekében, hogy számunkra Gerjen komfortos legyen, a beköltözőknek pedig vonzó: versenyképessé tettük alapvető szolgáltatásainkat.

Bízom benne, hogy településünk sport és kulturális élete is egyre pezsgőbb lesz. Nyerjük meg azokat az érkezőket, akik kiváló környezeti lehetőségekkel keresnek otthont családjuknak: egy élő közösség színvonalas ellátásával és vonzó szolgáltatásaival!

Részletekre későbbi bejegyzéseim során térek ki majd!

Egyre több helyen beszélnek róla és tudják, hogy régi vágyunk hamarosan teljesül a könnyebb közlekedés kapcsán. Egy példa az országos sajtóból: https://www.origo.hu/gazdasag/20200103-ujabb-duna-hid-epul.html

Last modified: 2020.01.26.

Comments are closed.