Üdvözöljük Gerjen Község honlapján

Figyeljünk oda gyermekeinkre!

2020.01.26.

Fejlődik a világ, aminek megvan az előnye és a hátránya is. Az internet megnyitotta kapuit a fiatalok számára a világ felé, hogy bármit megnézzenek, megismerjenek, felfedezzenek és azokat hasznukra fordítsák, tanulmányaik során felhasználják. Fontosnak tartottam, hogy itt Gerjenben is minél többen profitáljanak az internet nyújtotta előnyökből, így a hivatal környezetében nyilvános internetelérési pontot alakítottunk ki, hogy bárki szörfölhessen a világhálón.

De kötelességemnek érzem felhívni a figyelmet az internet veszélyeire is, mint polgármester, mint családapa és mint korábbi rendőr. Beszélgessünk gyermekeinkkel otthon mire kell figyelni és ne féljenek szólni, ha kérdésük támad. Beszéljünk velük arról, hogy nemcsak a hasznos információk, hanem a rossz szándékú emberek is egy karnyújtásnyira kerülnek hozzájuk és tudni kell felismerni a bajt.

Nemrég a híreket böngészve bukkantam rá, hogy elindult a Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt, amelynek célja az online zaklatás és a gyermekek közti erőszak visszaszorítása és azok megelőzése. A szakemberek is fontosnak tartják, hogy az online zaklatásokról beszéljünk, hiszen a mai fiatalok döntő többsége az interneten éli életét. Ennek apropóján a www.nagydiaktesztek.hu oldalon két korosztály válaszolhat húsz-húsz kérdésre. Érdemes a kérdéssort kitölteni, hiszen azon túl, hogy ismeretet szerezhetnek gyermekeink a témában, akár görögországi utat vagy okostelefont is nyerhetnek.

Beszélgessünk gyermekeinkkel, még mielőtt a baj megtörténne! Szánjunk időt a szülő-gyerek közti bizalom kiépítésére, hogy merjenek segítségért „kiáltani”!

Last modified: 2020.01.26.

Comments are closed.