Üdvözöljük Gerjen Község honlapján

Újabb sikeres projektek

2020.03.08.

Ma egy különleges eseménnyel kezdjük meg a tavaszt Gerjenben. Büszkén tarthatok egy sajtótájékoztatót reményeim szerint sokak örömére.

Egy hosszú út nagyon fontos állomásához – azonban még nem a végéhez – érkeztünk el Gerjenben. A mai napon örömmel jelenthettem be Gerjenben Kirnyákné Balogh Mária Dunaszentgyörgy polgármesterével és Kovács Pál államtitkár úrral két óriási és a településünk számára nagyon fontos projektet.

A Miniszterelnökség Magyarország 2019. évi központi költségvetéséből 254 millió forintot biztosít a Gerjen úthálózatának bővítése című projektre, mely tartalmilag a gerjeni lakópark megépítéséhez szükséges utak, járdák, ivóvíz- és szennyvízhálózat, csapadékvíz-elvezetés, valamint közvilágítás engedélyezési és kivitelezési munkálatait tartalmazza. A támogatás vissza nem térítendő támogatás és 100%-ban támogatott. A terület a Jakó Kft. telephelye és a Jókai utca közötti szakaszt érinti, melyen jelenleg 53 db telek található. A telkek a rendezési terv alapján megoszthatók. A telkek magántulajdonban vannak, illetve a Gerjeni Lakópark Kft. tulajdonában van jelenleg 24 db. Várjuk azon érdeklődőket, akik Gerjenben képzelik el az otthonuk jövőjét, akik szeretnének egy nyugodt, Duna mellett található közösség tagjává válni. Önkormányzatunk igyekezni fog minden érdeklődőnek a kellő segítséget megadni.

A másik támogatás 342 millió forintból valósul meg, Gerjent és Dunaszentgyörgyöt érintő projekt. Itt a teljes víz- és szennyvízhálózat újra tervezésére kapta meg Gerjen a támogatási összeget szintén a Miniszterelnökségtől. Ez a támogatás kifejezetten tervezési dokumentációk elkészítéséről szól, melyet 2021. június 30-ig el kell készíttetni. Ez a projekt megnyugtatóan rendezi majd hosszú távon településeink víz-és szennyvíz-elvezetési problémáit és lehetőséget biztosít a további fejlesztési elképzeléseink megvalósítására.

Last modified: 2020.03.08.

Comments are closed.