Üdvözöljük Gerjen Község honlapján

Sosem jelentett akadályt a távolság!

2020.07.28.

Testvérvárosi kapcsolatok kialakítása minden településvezető életében egy szép és kihívásokkal teli vállalás. A munkám kezdete óta szívügyem volt az értékes és hasznos kapcsolatok és a települések közötti együttműködések kialakítása. Gerjen életében olyan nemzetközi kapcsolatok köttettek, amelyekből leginkább gyermekeink profitálhattak az elmúlt időszakban, hiszen büszkén mondhatom, hogy az általános iskolai létszámhoz viszonyítva közel a fele gyermek elutazhatott különböző fejlesztő gyerektáborokba külföldre.

Személy szerint nekem a településvezetések során szerzett jó gyakorlatok megosztása és a kölcsönös gondolkodás is fontos kérdés, így valóban szívesen találkozom és teszünk oda-vissza látogatást határon túli barátainkhoz. A koronavírus az idei év nemzetközi kapcsolatokkal szőtt terveinket keresztül húzta. Mindannyiunknak komoly munka volt az új körülményekhez történő igazodás, amit ez az új járványhelyzet nyújtott nekünk. Több személyes találkozásunk és településeink programjának meglátogatása maradt el, de nem keseredtünk el és ahogy a távolság sem jelentett soha akadályt a kapcsolatok ápolásában, így most is megoldást találtunk. A héten online és telefonos megbeszéléseket folytattunk, hogy a jövő kihívásaira közösen találjunk megoldást és kidolgozzuk azokat a lehetőségeket, amelyeknek köszönhetően a jövőben is tarthatjuk a kapcsolatot és folytathatjuk a megkezdett munkát.

Köszönöm Sagyebó István polgármester úrnak Balavásárról, Shubin Andrej Nikolaevich polgármester úrnak és Alexandr Novikov alpolgármester úrnak Desnogorskból és Pavel Mileshko alpolgármester úrnak, illetve Helena Sevostyan igazgató asszonynak Asztravecből a beszélgetéseket. Az ötletelés és a megbeszélések sora nem ér véget, gyakori konzultációkat helyeztünk kilátásba.

Last modified: 2020.08.14.

Comments are closed.