Üdvözöljük Gerjen Község honlapján

Energetikai korszerűsítés az általános iskolában

2020.11.14.

A Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága, mint támogató szervezet lehetőséget biztosított a Gerjeni Általános Iskola energetikai korszerűsítésére.

A Támogató a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül felhívást tett közzé, melyre Gerjen Köszég Önkormányzata regisztrált és támogatási kérelmet nyújtott be, melyet a Támogató támogatásban részesített.

Az alábbi korszerűsítési elemek valósultak meg a kivitelezés során: homlokzati és födém szigetelés, nyílászárók cseréje, fűtéskorszerűsítés, kazáncsere.

A korszerűsítés következtében az épület energetikai állapota CC besorolásúra módosult. A fenti projekt elemeket egészítette ki egy napelemes rendszer, mely az intézmény által felhasznált elektromos energia nagy részét alternatív energiaforrás megtermeli. Az elkészült felújításhoz kapcsolódó képzési anyagot az érintettek sikeresen elsajátították.

A projekt eredményeként a mai kornak megfelelő, korszerű épületben zajlik a nevelő-munka, az oktatás. Éves szinten mintegy 25 GJ hőenergia-megtakarítást érünk el és szinte teljes egészében napelemmel termeljük meg az intézmény által elfogyasztott elektromos energiát. Mindez jelentős költségcsökkenést eredményez és nem utolsó sorban környezetkímélőbb, zöldebb működést is biztosít.

A projekt fizikai befejezésének időponta:2020.10.24.

A támogatás intenzitása:100%.

A projektben elszámolható támogatás összege: 57.752.424.-Ft.

Last modified: 2023.01.06.

Comments are closed.