Üdvözöljük Gerjen Község honlapján

Fontos átadni az értékeket!

2020.11.22.

Örömmel vettem, hogy a mai napon gyermekeim is csatlakoztak a „Tisztítsuk meg Gerjent!” szemétgyűjtő akciónkhoz.

Nap, mint nap dolgozunk és próbálunk minél jobb körülményt teremteni gyermekeinknek, hogy minél jobb életszínvonalat biztosíthassunk. A rohanó hétköznapok során, viszont fontos az alap értékeket, szabályokat átadnunk: óvjuk környezetünket, hiszen, ha azt megkárosítjuk, nem tudjuk megvásárolni és visszafordítani azokat a környezetkárosító emberi tevékenységeket, amiket mi teszünk Zöld Otthonunkkal, a Földdel.

Látták a Duna árterében, hogy mennyi a flakon, az eldobott zacskó, konzerv, amelyekről mi tehetünk, emberek. Az általános szabályok elsajátítását fiatal korban lehet a legjobban átadni, mikor fogékonyak rá és ők már magától érthetővé veszik majd: Ne szemetelj! Gyűjts szelektíven és óvjuk bolygónkat, hiszen azt unokáinknak őrizzük!

Szánjunk időt és beszélgessünk velük ezekről az alap normákról is: hulladéknak a helye a kuka.Remélem elkíséri őket a ma szerzett tapasztalat is és ők azt a generációt erősítik majd, akik természetes környezetüket is óvják és fontos lesz számukra a modern világ rohanásában olykor rácsodálkozni milyen szép élőhelyünk van. Őrizzük együtt!

/Fotó: Kiss G. Péter/

Last modified: 2020.11.22.

Comments are closed.