Üdvözöljük Gerjen Község honlapján

Átadtuk a Paks-Gerjen összekötő útszakasz munkaterületét! Hamarosan indul az építkezés!

2021.02.04.

Már gyermekkorunkban tanítják nekünk: ahhoz, hogy elérd célodat, meg kell határozni utadat. Nem lehet előre haladni, amíg nem látjuk azt az utat, amely a jövőbe vezet. Pontosan így volt ezzel a kérdéssel Gerjen is: tudtuk mit szeretnénk, hiszen nekünk kistelepülésnek a fejlődés az egyetlen út.

Felmértük az erősségeinket és a lehetőségeinket, jól láttuk hátrányainkat és ahol csak lehetett rámutattunk: nekünk fontos, hogy megnyíljon a világ, hátra hagyjuk zsáktelepülés megnevezésünket és bekapcsolódjunk a térség igazi vérkeringésébe. Mindez nem önös cél, nem magányos küldetés, hanem otthonunk jövője, amellyel nemcsak mi kapunk lehetőséget, hanem a térségnek is jobban tudjuk nyújtani az általunk kínált kincsek tárházát. A lehetőség, a fejlődés és a tenni vágyás ott lakozik bennünk. Sokáig hihettük, hogy egy új út megépítése távoli álom, egy reménytelen kívánság, de a mai nappal már biztosan láthatjuk: mindez megvalósul. A mai online munkaterület átadás során kézzel foghatóvá vált: út épül Gerjenből a Paksi Atomerőmű fele. Mindez már nem kósza álom, hanem az a valóság, amely tükrözi: érdemes Gerjenben a szolgáltatásainkat bővíteni, fejlődni, hiszen a jövőben a térségbe érkezők számára egy kedves település is alternatívája lehet az ide érkező családok letelepedésének. Az építkezés hamarosan jól látható módon megkezdődik, még pár szükséges egyeztetés, mozzanat hiányzik, hogy fizikálisan is láthassuk az út építését.

Köszönjük a döntéshozóknak, hogy meglátták mennyire fontos kérdés ez Gerjennek, és megvalósítják azt az utat számunka, amelynek köszönhetően a 21. századnak megfelelő módon juthatunk el a környező városokba. Történelmi pillanat a mai nap számunkra, hálásak vagyunk érte.

A lehetőségeinket pedig az új híd is szélesíti majd, amelynek szintén ma történik meg a terület átadása. Ennek köszönhetően Paks, Kalocsa és a környező települések elérése is olyan gyors lesz, hogy a munkakeresők bármilyen irányban megtalálhatják a számukra legmegfelelőbb munkahelyet.

Last modified: 2021.04.06.

Comments are closed.