Üdvözöljük Gerjen Község honlapján

Ami jól működik, azt tovább kell erősíteni: testvérvárosunk lett Ostrovets!

2021.08.02.

Nem volt kérdés a 2019-es partnertelepülési együttműködési nyilatkozat aláírását követően, hogy testvértelepülési megállapodást kössön Gerjen a Fehéroroszországban található Ostrovets-szel, hiszen az elmúlt időszakot is tartalommal töltöttük meg, folyamatos volt az együttműködés és a jó gyakorlatok kölcsönös megosztása. A pandémiával nehezített időszak ellenére is együtt valósítottuk meg projektjeinket és remekül működött a kapcsolattartás az online térben is.

Álmomban sem gondoltam, hogy egyszer olyan testvértelepülési kapcsolatot köthetek egy várossal, amely a Paks II-höz hasonló blokkok szomszédságában fejlődik és keresi lehetőségeit a jövőre való tekintettel. Büszkén mondhatja a mai naptól Gerjen: testvértelepülésünk lett Fehéroroszországból Ostrovets.

A jövőben egyre több területen bővítjük együttműködésünket, hiszen a tapasztalatszerzés és a tudás megosztása nem ismer határokat.

Kiemelt figyelmet fordítunk megtalálni a gazdasági, tudományos, oktatási, kulturális, egészségügyi, sport, turizmus és környezetvédelmi fejlesztések terén a közös lehetőségeket, amelyek felkutatásával kitűzhetjük céljainkat és megvalósíthatjuk terveinket. De nemcsak a kereskedelmi, gyártási területeket szeretnénk érinteni, hanem bízunk abban, hogy új munkahelyeket hozhatunk létre, megélénkülnek a vállalkozói lehetőségek és az információcserének köszönhetően akár szakmai gyakorlatokkal, szakembercserével segíthetjük egymás fejlődési lehetőségeit.

Természetesen az eddigi kulturális partneri viszony sem áll meg és a jövőben: közösen szervezett programokon erősíthetjük kötelékeinket, kézműveseink alkotásain keresztül kölcsönösen ismertethetjük meg hagyományainkat, valamint egyre több barátság köttethet gyermekeink között csereprogramjainknak köszönhetően.

Ostrovets polgármesterének, Igor Saludjinnak köszönöm az együttműködést és vendégszeretetüket!

Last modified: 2021.08.02.

Comments are closed.