Üdvözöljük Gerjen Község honlapján

TÁJÉKOZTATÓ SZÚNYOGGYÉRÍTÉSRŐL

2021.08.10.

Ezúton értesítjük, hogy az Önkormányzat illetékességi területén földi úton történő szúnyoggyérítés lesz.

A védekezés időpontja: augusztus 11-én, szerdán, a napnyugta utáni órákban.

Rossz idő esetén a védekezés augusztus 12-én vagy 13-án, ugyanebben az időben kerül elvégzésre.

Továbbá ezúton értesítjük a lakosságot, hogy településünk területén légi úton történő szúnyoggyérítés lesz.

A kezelés pontos időpontja: augusztus 13-án, pénteken, a napnyugtát megelőző 1,5 órában. Rossz idő esetén a védekezés augusztus 14-én vagy 15-én, ugyanebben az időben kerül elvégzésre.

Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer.

A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

Last modified: 2021.08.10.

Comments are closed.