Üdvözöljük Gerjen Község honlapján

Tartalmas napok, élményekben gazdag hét végéhez közeledek

2021.08.27.

Sokszor kérdezik milyen egy hetem, hát azt azért nem mondhatom, hogy mindegyik olyan volt, mint a mostani, hiszen most tényleg minden perce be volt osztva, igaz máskor se tétlenkedem.

Számomra a legfontosabb esemény a héten az új óvodánk és bölcsődénk átadója volt, hiszen a mai kor igényeinek megfelelő épületbe járhatnak óvodásaink és új szolgáltatással bővült településünk, már a legkisebbeket is fogadhatjuk nevelési intézményeinkben. A nemzeti szalagunk átvágásánál Süli János miniszter úr, Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke és Dobai Nándor, a VoltonBau Zrt. cégvezetője mellett nagy örömömre ott lehetett testvértelepüléseink képviseletében Varga Adorján, Balavásár polgármestere és Pavel Mileshka, Ostrovets alpolgármestere.

Testvértelepüléseink delegációi vasárnaptól csütörtökig vendégeskedtek nálunk azzal a céllal, hogy minél jobban megismerjék Gerjent, hazánkat és minél több területen találhassuk meg a kapcsolódási lehetőségeinket. Az elmúlt napokban látogatást tettünk az Országházban, Budapesten fogadott bennünket Kovács Pál államtitkár úr, megtekintettük a Paksi Atomerőművet, vendégeskedtünk a Dunaújvárosi Egyetemen, ahol az oktatási együttműködéseinket kutattuk és tettünk javaslatot a további megbeszélésekre. A héten az ünnepélyes VárLak Óvoda és Bölcsőde átadót követően megerősítettük Ostrovets településével a júliusban megkötött testvértelepülési megállapodásunkat, majd oktatási intézményeink kötöttek együttműködést, így a jövőben az ostrovetsi gimnáziummal, a balavásári Török János Általános Iskolával közösen teszünk lépéseket, hogy diákjainknak minél színesebb lehetőségeket nyújtsunk a jövőben.

Természetesen mindezek mellet programok sora volt Gerjenben:

Kitüntetéseket adhattam át ünnepélyes keretek között: Kozák Évának Gerjen Község Díszpolgára címet, míg Baross Károlynak Gerjen Község Közszolgálatáért Kitüntető Díjat. Gratulálok nekik és köszönöm, hogy településünk értékes tagjaiként erősítik közösségünket.

Vasárnap a református templomunkban a Nemzetközi Fúvós Napok Fesztivál keretében kürtművészek kamarazenei koncertjét hallgathattuk meg, míg csütörtökön a Közösségi Házunk udvarán lépett fel a Budapest Saxophone Quartet Vásáry Andréval.

A héten tematikus napok keretében pedig a gyermekeknek is kedveztünk színes programokkal: ismerkedtek a növénytermesztéssel, a paraszti kultúrával, az Atomenergetikai Múzeumnak köszönhetően a fizikával és természetesen kézműveskedésben sem volt hiány.

Továbbá pénteken Madocsán is tiszteletét tette a gerjeni delegáció a TEIT Napon.

A hétnek pedig még nincs vége: vasárnap a Gerjeni Búcsú és a megye III-as vasárnap délután öt órai futball mérkőzés a Dunaszentgyörgyi SE ellen további izgalmakat és kikapcsolódást nyújthat.

Büszke vagyok, hogy ilyen tartalmas hét áll mögöttünk, továbbá nagyon hálás vagyok mindazoknak, akik lehetővé tették azt, hogy ez a sok program sikeres legyen. Köszönöm családomnak, kollégáimnak és a minket segítő szakembereknek, hogy hisznek Gerjenben és támogatnak bennünket.

Hajrá Gerjen!

Last modified: 2021.10.25.

Comments are closed.