Üdvözöljük Gerjen Község honlapján

Elfogadtuk a kihívást!

2022.01.23.

Mindig is szerettem a kihívásokat, így szombaton ismét részt vettem csobbanóként a Vízkereszti Kaland Gerjen címre keresztelt programunkon. Ez a hét elég húzós volt számomra, hiszen Fehéroroszországból egy hosszú útról hazatérve, szinte beestem a programra és ahogy ez a hét úgy a szombat sem a legkönnyebb arcát mutatta: reggel leesett a hó. Bár minden évben jeges csobbanást hirdetünk, de igazi téli körülmények között még sosem sikerült a Dunába gázolnunk. Hát idén már azt is elmondhatjuk magunkról, hogy igazi bizarr látványként futott be a 31 vállalkozó szellemű jelentkező a havas tájban a folyóba. A kihívást teljesítők emléklapot és egy pólót vehettek át Süli János miniszter úrtól, aki minden évben nagy érdeklődéssel követi nyomon, miként növekszik évről-évre a jeges csobbanók számát.

Szeretjük a tradíciókat, így nem volt kérdés, hogy a 2019-ben megálmodott rendezvényt folytatjuk. Az érdeklődés idén kiugró számokat mutatott a terepfutás iránt, 59 nevező indult el a Paksi Atomerőműtől a gerjeni kompkikötőig. Az indulók közt üdvözölhettük nagy büszkeségemre a Gerjeni SK labdarúgóit is, így Kovács Pál államtitkár úr és Dr. Kovács Antal, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója őket is üdvözölte és indította el a rajtvonalra felsorakozókat. Programunk futó száma sem véletlen, hiszen az ötletet az a vágy adta, hogy megszűnjön községünk zsáktelepülési jellege. A kijelölt 12 kilométeres útvonal pedig remekül szimbolizálta, hogy Paks és Gerjen milyen közel van egymáshoz, tulajdonképp egy futótávnyira. Az akkor megfogalmazott vágyaink, a figyelemfelhívás mára már nemcsak álom, hiszen a Paks-Kalocsa Duna-híd projekt keretében már most is zajlik a Gerjent Pakssal összekötő közvetlen út megépítése. Ez az út lehetőségek tárházát nyitja meg számunkra.

A rendezvény idei sikerét követően és a nagy érdeklődésre való tekintettel is elmondhatom, nem kérdés, hogy jövőre is ismét találkozunk, jeges kalandozásra hívjuk a bátrakat.A szervezőknek és támogatóknak köszönöm a segítséget és az áldozatos munkájukat, valamint örömmel köszöntöttük a helyszínen testvértelepülésünk polgármesterét, Varga Adorjánt és kedves feleségét. Reméljük jövőre már a balavásári delegáció is velünk együtt csobban a Dunában.

Last modified: 2022.02.20.

Comments are closed.