Üdvözöljük Gerjen Község honlapján

Gratulálok kiemelkedő szakmai munkájukhoz az Atomenergetikai Múzeumnak!

2022.03.27.

Idén tíz éves az Atomenergetikai Múzeum, az az intézmény, amely nemcsak az atomenergetika világába, az atomerőmű múltjába hivatott elkalauzolni minket, hanem a természettudományokkal is összeköti a látogatókat, az érdeklődőket!

A héten ért véget négynapos rendezvényük, amelyen gerjeni diákjaink is részt vehettek. Mindez hatalmas öröm számomra, hiszen a múzeummal hosszú ideje olyan együttműködést alakíthattunk ki, amely kapcsán akár helyben, akár a rendezvényeiken is találkozhattunk. Kifejezetten jó példa a közös munkánk arra, hogy lehetetlenek nincsenek: a lehetőségeket kutatnunk kell, és ha olyan partnerekre találunk, akik azonosulnak céljainkkal, akkor abból csak jó dolgok születhetnek.

Gerjenben mi is azon az elven alakítjuk terveinket, hogy mindig lehet még és még fejlődni, így tett az elmúlt években a múzeum is: megtalálták azokat a fejlődési lehetőségeket, amelyekkel napjaink fiataljait is megfoghatják a kiállítóterekben; ötvözik a múlt vívmányait, a jelenkor adta modern lehetőségekkel, online tartalmaikkal pedig bárkit, bármilyen távolságban elérnek.

Olyan figyelmet kaptunk tőlük, olyan kapcsolatot alakíthattunk ki velük, hogy a gerjeniek számára egyáltalán nem ismeretlenek a fizikai kísérletek, a múzeum tevékenysége. Hálásak vagyunk ezekért a lehetőségekért.

Továbbá büszkén vállaltam a felkérést, hogy az ünnepi alkalomból készült videójukban mondjam el gondolataimat a múzeum évfordulója kapcsán. Megtisztelő érzés, hogy egy kistelepülés polgármestereként az intézményt támogató szakemberei, partnerei mellett hívhattam fel én is a figyelmet tevékenységükre és arra, hogy nincs olyan, hogy kicsi vagy nagy: elérni mindenkit érdemes és hálás feladat!

Last modified: 2022.03.27.

Comments are closed.