Üdvözöljük Gerjen Község honlapján

LEZÁRULT AZ ÚJ ÓVODA ÉS BÖLCSŐDE ÉPÍTÉSE GERJENBEN CÍMŰ PROJEKT

2022.04.11.

2022. április 15-én hivatalosan is lezárult az Új óvoda és bölcsőde építése Gerjenben című (TOP-1.4.1-15-TL1-2016-00005 azonosítószámú) projekt. A Széchenyi 2020 program keretében megvalósult projekt során új épületbe költözhetett a község óvodája, valamint egy 14 fős bölcsődével gyarapodott a település. Az európai uniós támogatásból megvalósuló 414 782 346 forintos beruházás keretében Gerjen Község Önkormányzata egy új oktatási-nevelési intézményt hozott létre, amely 100 %-os, vissza nem térítendő támogatásból valósult meg.

Gerjen Község Önkormányzata 2016.05.24-én nyújtott be támogatási kérelmet új bölcsőde és óvoda építésére vonatkozóan. A projekt keretében Gerjenben új, korszerű, megújuló energiaforrásokat használó, energiahatékonyan működő, komplex akadálymentesítéssel rendelkező óvoda és bölcsőde épület létesítését fejezték be 2021. nyarán a helyi általános iskola melletti területen. Az épületben helyet kapott egy kétcsoportos óvoda, valamint egy 14 férőhelyes bölcsőde a kapcsolódó kiszolgáló helyiségekkel együtt. Tornaszoba, orvosi szoba, továbbá kiegészítő szolgáltatásként egy sószoba is kialakításra került.

Az épületen kívül fedett teraszok épültek, melyek segítségével biztosítható jó időben a bölcsődés korú gyermekek levegőn altatása, illetve rossz időjárás esetén a levegőztetés is könnyebben megoldható mindkét korcsoport számára. A játszóudvar kiépítése a modern kor követelményeinek megfelelően történt. A megítélt összeg a teljes építési beruházásra, valamint a szükséges eszközök beszerzésére terjedt ki.

2018-ban elkezdődött a tervezési munka. Az elkészült tervdokumentáció módosítását követően egy olyan könnyűszerkezetes megoldást talált (Horizont Globál Kft szerkezete) a település, amely minden szükséges szempontnak megfelel és költségkereten belül teljesíthető volt. A közbeszerzési eljárás lefolytatása után a munkaterület átadása megtörtént és 2020. október 20-ával kezdetét vette a kivitelezési munka. A munkát szerződés szerint végezte el a kivitelező, a Volton-Bau Zrt.

A projekt részeként eszközbeszerzés is megvalósult, melynek keretében beszerzésre került a bölcsőde kialakításához szükséges valamennyi bútor és berendezési tárgy, kinti és benti játék, fejlesztő eszköz, valamint az intézmény működését segítő új informatikai eszközök is.

Last modified: 2022.04.11.

Comments are closed.