Üdvözöljük Gerjen Község honlapján

Innováció és hagyományőrzés? Nálunk ez is működik!

2022.06.13.

Gerjenben mindig is szerettük az innovatív dolgokat, így egyáltalán nem volt idegen tőlünk a lehetőség, hogy otthona legyünk egy gombfoci tornának szombaton.

Az ország különböző pontjairól érkeztek a versenyzők: volt, aki Sárvárról vezetett községünkig. A mérkőzéseken mindenki magyar csapattal játszott, így szemtanúi lehettünk például egy Uszód-Videoton mérkőzésnek is. Kuriózum volt figyelni a csapatok játékosait a pályán és a versenyzőket a gombfoci asztal körül. Ott volt a versenyszellem a szemekben, komoly volt a szándék a győzelemre mindenki részéről.

De miért is különleges ez a program? Részben azért, mert nálunk ilyen eddig még nem volt (de egyáltalán nem kizárt, hogy a jövőben meghonosítjuk), részben pedig azért, mert a gombfoci nagy múltra tekint vissza, tükrözi az emberi leleményességet. Egykor még gombokkal játszották bárhol, nem volt helyhez kötött és bárki becsatlakozhatott. Természetesen napjainkra már fejlődött a gombfoci megjelenése, de napjainkban is bárki számára elérhető kikapcsolódás. Remek közösségi élményt nyújt, valamint fejleszthetjük precíziós képességeinket. Hagyományőrzés igazi innovatív formában.

Örömmel tapasztaltuk meg, hogy minden korosztály megfért egy versenyben, sőt a kisebbek is remekül helytálltak. A nyolcéves versenyző a vigaszág legjobbja lett és remek példa arra, hogy igenis lehet a fiatalokat integrálni a közösséghez, egy sporthoz és tanítani arra, miként kezelje a sikereket és a kudarcokat.

A gombfoci torna otthonának lenni egy napra is nagy élmény volt. Köszönjük a szervezőknek, hogy településünket megfelelő helyszínnek találták!

Last modified: 2022.06.13.

Comments are closed.