Üdvözöljük Gerjen Község honlapján

Gondoltam volna? Kizárt! Tudtam? Dehogy!

2022.07.19.

Sokszor az emberek csak a könyv borítóját nézik, vagy egy siker eredményeként annak díjátadóját, vagy egy hír kapcsán az újság címlapját. De mi is van a dolgok mögött igazán? Vagy miként jut el valami a siker kapujába?

Azt sokszor elfelejtjük, hogy valami akkor működik igazán jól, ha minden elem egymásra épül. Egy épület is akkor funkcionál tökéletesen, ha minden tégla a helyén, ha az ablak és a tető is megfelelő. Egy autó se ér semmit, ha nincs minden csavar a helyén. Nincs ez másképp egy közösség életében sem. Egy település akkor élhető, akkor irigylésre méltó, ha aktívan tesznek minél többen azért.

Mondanom sem kell napjainkban oly sokszor halljuk: amilyen nehéz helyzetben van a világ, most még fontosabb összefogni és őrizni az értékeinket. IGEN!, azokat az értékeket, amik bennünk vannak. Hajlamosak vagyunk olykor megfeledkezni róluk, kevesebb figyelmet szentelünk rájuk.

Számomra hatalmas öröm volt, amikor a Gerjen Jövőjéért Alapítvány megkezdte munkáját. Azért dolgoznak, hogy mi gerjeniek sose felejtsük el kik vagyunk, a múltunk ne az enyészeté legyen, hanem a jövőnket meghatározó vonalvezetés, ami a nehezebb időkben kapaszkodó, egyben megerősítenek bennünket és átlendíthetnek: Hiszen mi gerjeniek vagyunk!

Az alapítványban olyan munkát végez Széll Csaba és társai, amiről álmomban sem gondoltam volna. Remek példa erre, az új utcaneveink kapcsán általuk elindított ötletelés, szavazás. Sosem gondoltam, hogy ennyi név, ennyi ötlet lesz. Kiemelt jelentősége van annak a kutatómunkának, amelyet ehhez az ötleteléshez párosított Széll Csabi és az alapítvány. Olyan dolgokat tudtam meg a hozzánk köthető emberekről és utcaneveinkről, amelyről korábban keveset vagy semmit nem tudtam.

Büszke vagyok rá, hogy szép számmal vannak olyanok, akik tesznek közösségünkért, akik látják, hogy az igazi sikerhez nemcsak fejlesztések szükségesek, hanem egy igazi összefogás. Hálás vagyok, hogy olyan települést vezethetek, ahol van energia a lakosságban is és szívesen segítenek, megkeresnek nemcsak engem, hanem egymást is és közösen öregbítjük jóhírnevünket. Hiszen, aki ide egyszer betér, jól érzi magát és újra és újra szívesen érkezik vissza hozzánk.

Kapaszkodjunk értékeinkbe, hiszen ez tart minket össze! Segítsük községünk életét, és aki szeretne, csatlakozzon be az alapítvány munkájába is! Aki pedig csak úgy szeretne járni, mint én, hogy plusz információkat szeretne megtudni, vagy érdeklődik Gerjen iránt, kövesse be a facebookon a Gerjen Jövőjéért Alapítványt és kísérje figyelemmel a honlapjukat is!

Köszönöm a munkájukat, egyben bízom benne, hogy hosszú ideig számíthatunk rájuk!

Romhányi Károly

Last modified: 2022.08.02.

Comments are closed.