Üdvözöljük Gerjen Község honlapján

Családban igazi az otthon!

2022.10.09.

A Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) Al-Duna regionális találkozóját tartották ma Gerjenben, melyet a Gerjeni Nagycsaládosok Egyesülete szervezett önkormányzatunkkal együttműködve.

Megtiszteltetés volt a rendezvénynek helyszínt biztosítani, felemelő érzés volt személyesen is megtapasztalni milyen fontos szerepe van a civil összefogásnak. Az egyesület céljaik között szerepel többek között az élet és az anyaság tiszteletére nevelés, a házasságért és a jövő generációért érzett felelősség erősítése, a nagycsaládok sajátos érdekeinek képviselete és szolgálata. Olyan fontos feladatokat látnak el, amely sok család számára egy igazi biztonsági háló, egy közösséget alkotva küzdenek meg a kihívásokkal, élik meg az örömöket.

Büszke voltam, hiszen nemcsak helyszínt biztosítottunk, hanem a gerjeni általános iskolások színdarabbal is készültek a megjelenteknek. Dombi Tinódy László Pepe és bandita című művét adták elő Tell Edit felkészítő tanár munkájának köszönhetően, aki szereplőként is részt vett a mai napon.

Köszöntőmben elmondtam: sokat tettünk azért, hogy családbarát település legyünk. Az elmúlt években új óvodát építettünk, melynek gyermek létszáma látványosan emelkedik, új szolgáltatásként jelent meg bölcsődénk, játszóterünket felújítottuk, valamint újat létesítettünk a település másik helyszínén is, általános iskolánk nyolc osztálya megbízható létszámmal működik, a civil kezdeményezéseket rendszeresen támogatjuk. Örömmel tapasztalom, hogy fejlesztéseink segítik a családok letelepedését Gerjenben, büszke vagyok rá, hogy egyre többen választják otthonuknak Gerjent.

Az eseményen köszöntötték az önkénteseket, valamint a régióban található szervezetek elnökei méltatták egyesületeik tagjait. Nemcsak az egyesület hálás munkájukért, hanem azt gondolom, mindannyiunk nevében mondhatok én is köszönetet mindenkinek, aki az egyesület céljaiért dolgozik.

🙏Köszönöm Gyurkó Katalinnak, a NOE elnökének, Vargáné Kunczt Orsolyának, a NOE Al-Duna Régiós Iroda vezetőjének, hogy településünkre látogattak és közelebbről ismerhettük meg azt az egyesületet, melynek egyik ernyő szervezete a Gerjeni Nagycsaládosok Egyesülete, akiknek innen is köszönöm a rendezvénnyel kapcsolatos szervezői munkát.

Last modified: 2022.10.10.

Comments are closed.