Üdvözöljük Gerjen Község honlapján

Mikroszkóp a tudomány támogatása érdekében

2022.11.03.

Mikroszkóp a tudomány támogatása érdekében

🗓A Magyar Tudomány Napját 2003 óta ünnepeljük minden év november 3-án, hiszen ezen a napon ajánlotta fel birtokainak egy évi jövedelmét 1825-ben Széchenyi István a Magyar Tudós Társaság megalapítására.

🔬Ennek apropóján adtam át a gerjeni általános iskola részére egy mikroszkópot ma délelőtt az intézmény igazgatójának, Máté Dénesnek.

📚Jövőnk szempontjából kiemelt szerepe van a tudománynak, amelyet érdemes támogatni és tenni azért, hogy az fejlődjön. A tudomány támogatása kicsiben-nagyban is fontos, hiszen az élet számos területén jelen van, tulajdonképp mindenhez csatlakozik. Már egészen kiskorban érdemes a gyermekek érdeklődését felkelteni, hogy fedezzék fel környezetüket, lássák meg az összefüggéseket, ismerjék meg a tudományágakat, hogy minél könnyebben megtalálják szakmájukat, kiteljesülhessenek hivatásukban.

📌A gerjeni általános iskola számára átadott eszközre akár szimbolikusan is tekinthetünk, hiszen egy mikroszkóppal megfigyelhetjük az egészen apró dolgokat is, megismerhetjük környezetünket, közelebbről szemügyre vehetünk parányi dolgokat. Polgármesteri munkám megkezdésekor egy kistelepülés vezetőjeként megtapasztalhattam mindezt én is: milyen fontos aprólékosan felmérni a község erősségeit, meglátni a lehetőségeket. A megfigyelést követő stratégiaalkotás sem jöhetett volna létre a tudományok által ismert ajánlások nélkül.

Bízom benne, hogy a jeles nap alkalmából átadott eszköz jó szolgálatot tesz a gyermekek oktatása során és bővíti az intézmény amúgy is színvonalas eszköztárát, amelynek köszönhetően tartalmasan bővíthetik ismereteiket a fiatalok!

Last modified: 2022.11.25.

Comments are closed.