Üdvözöljük Gerjen Község honlapján

Nemzetközi téren is elindult az év

2023.01.12.

A GMF alelnökének, Dohóczki Csabának a felkérésére ma részt vettem a GMF (Nukleáris Létesítmények Körüli Európai Önkormányzatok Csoportja) idei első online megbeszélésén.

📌A konferencián elindítottuk az éves munkát, egyeztettünk a 2023-as év stratégiai tervéről, szem előtt tartva a transzparenciát, a fenntarthatóságot, a megtérülést és a biztonságot.

📌Minden résztvevő egyetértett abban, hogy fontosak a nemzetközi kapcsolatok, hiszen megoszthatjuk tapasztalatainkat, eredményeinket és azokat a jógyakorlatokat, amelyek beváltnak bizonyultak alkalmazásuk során.

📌A nukleáris területen érintett települések, szervezetek és a szakma legfontosabb szereplői foghatnak össze és tehetünk közösen azért, hogy az atomenergia, a radioaktív hulladék ügyeiben együtt tegyünk lépéseket.

📌Napjainkban még nagyobb hangsúlyt kap az energiaellátás, így kiemelt figyelmet kell fordítanunk a tájékoztatásra, társadalmi egyeztetésre, energia stratégiára és a hozzájuk kapcsolódó szabályozásokra, tervezett változtatásokra.

📌A GMF munkája során nagy hangsúlyt fektet a szakmai egyeztetésre, az aktuális ügyek megismerésére, így az első online találkozó során Svédország legfrissebb híreiről is egyeztettünk, akik a jövőben bővítenék nukleáris kapacitásukat.

📎Hasznosnak bizonyult a találkozó, hiszen azon túl, hogy beszámolhattam a Társadalmi Ellenőrző, Információs és Településfejlesztési Társulásról, aktuális ügyeinkről, közösen egyeztethettünk az idei évet meghatározó témákról.

🗓Továbbá megállapítottuk: érdemes a közösen gondolkodást és a párbeszédet gyakrabban megejteni, így a szervezet céljául tűzte ki, hogy havonta egyeztessünk a mindannyiunkat érintő ügyekről.

Nyitott szemmel járunk, nemcsak településeink, hanem a társulás és a térség érdekében is! Valóban hasznos a kölcsönös segítségnyújtás és tanulás!

Last modified: 2023.01.29.

Comments are closed.