Üdvözöljük Gerjen Község honlapján

📖Borversenyen jártam

2023.03.07.

🍷Testvértelepülésünk polgármesterének, Varga Adorján meghívására vettem részt én és egy kisebb gerjeni delegáció a 27. Balavásári Nemzetközi Borversenyen, Erdélyben.

🗓Pénteken reggel indultunk el a több mint 7 órás útra, mely a határátkeléssel és a megállókkal közel 8 órára nyúlt. Megérkezésünkkor jött az első döbbenet, megmutatták a borosgazdák által leadott mintákat, mely közel 500 üveget jelentett. Hihetetlen volt látni azt a szervezőmunkát, ami ennek a mennyiségnek a zsűrizését eredményezte. Ennél már csak egy dolog, a vendégszeretetük volt ámulatba ejtőbb. A fogadtatás remek volt, igazi barátokként üdvözölhettük egymást.

🍷A borverseny szombat reggel kezdődött. Nagyon finom borokat kóstolhattunk. Leginkább fehér borok bukkantak fel az asztalokon.

🥇Az aranyérmek számából arra lehetett következtetni, hogy bizony nagyon értik a dolgukat a borászok.

📌Számunkra külön öröm volt, hogy egy asztalhoz kerülhettünk a somogyvári delegációval, Gyurákovics László polgármester úrral és Móring József Attila kormánybiztos úrral. Sokat beszélgettünk és megállapodtunk abban, hogy kölcsönösen meglátogatjuk egymást.

📌Balavásár polgármesterével, Varga Adorjánnal szóba került egy közös Európai Uniós projekt lehetősége is, melyet nagy örömmel fogadnánk! A közös gondolkodás mindig csodát teremthet. Természetesen a tapasztalatok cseréje sem maradhatott el.Vasárnap örömmel tettünk eleget egy kedves meghívásnak. Tibor Csegzi hívott meg bennünket egy ízletes pálinkakóstolásra. Be kell vallanom, hogy embert próbáló feladat volt 😁, de nagyon szépen köszönjük.

Hétfőn élményekkel teli, de nagyon hasznos információkkal és tapasztalatcserével indultunk el Magyarországra. Jó volt már hazaérni Gerjenbe és viszont látni a gyermekeimet, családomat!

🙏Végül, de nem utolsó sorban ragadnám meg itt az alkalmat, hogy megköszönjem Ferenc Sági kitartó buszvezetését!

Last modified: 2023.03.26.

Comments are closed.