Üdvözöljük Gerjen Község honlapján

Feladat, mely rámutat: cselekednünk kell!

2023.04.25.

🚴Gergő pár napja azzal állított haza az iskolából, hogy ezen a héten jó idő esetén kerékpárral menjünk az iskolába, esős időben pedig gyalogosan, esőkabátban. Sajnos a reggeli rohanás és kapkodás nálunk sem gyakran engedi meg, hogy gyalog menjünk iskolába és én a munkahelyemre, ezért először az jutott az eszembe, hogy ezt miként fogjuk kivitelezni.

🌿Majd elkezdett az is érdekelni, hogy milyen feladatot kaphattak az iskolában és kiderült, hogy a fenntarthatóság jegyében kérték ezt a pedagógusok, versenyt is hirdettek ennek kapcsán. Óvjuk meg a Földünket és ennek érdekében például használjuk kevesebbet az autóinkat.

🌏Ahogy egyre többet gondoltam erre a feladatra, rájöttem, hogy zseniális ötlet volt az iskola részéről, hiszen ameddig gyalogoltunk ma reggel a gyerekekkel, néhány érdekesebb dolgot el tudtam mesélni a környezetvédelemről és arról, hogy ezzel a gyaloglással jót teszünk a Földért, illetve saját magunk egészségéért is. Ez a feladat egy családi feladat is egyben és bár hosszúnak tűnt a reggeli rohanásban a távolság, de a családi beszélgetéshez viszont rövid, így már alig várom a délutánt és a közös hazautat gyalog, hogy befejezhessük a reggel elkezdett érdekes beszélgetést.

Last modified: 2023.05.21.

Comments are closed.