Üdvözöljük Gerjen Község honlapján

Desnogorsk

Desnogorsk –„a legfiatalabb, és gépesített város” – Szmolenszk régió délkeleti részén található, egy igazán festői környezetben. Területe 42 négyzetkilométer, és a lakosság száma 32 100 fő. A település szép, kidolgozott infrastruktúrával bír, kerületekre osztották. Többszintes épületek jellemzik, jól kihasználva a környezet adta lehetőségeket, folyamatos fejlődést biztosítva a városnak, megkönnyítve az ott lakók életét. Bár nagy hangsúlyt fektetnek a település műszaki és fizikai fejlődésére, a környezetvédelem mindig elsődleges szempontnak számít.

Munkalehetőség igen csak adott, hiszen Desnogorsk ad otthont a Szmolenszki Atomerőműnek, ezzel hozzásegítve lakosainak mintegy 40%-át a jó megélhetéshez. Az erőmű megépítésének ötlete 1972 júliusában fogalmazódott meg, a rákövetkező évek ellenőrzésekkel, döntésekkel, építkezéssel teltek, a végleges formáját 1990 januárjában nyerte el, az akkor már városnak számító Desnogorsk-ban (1989-ben kapta meg a városi rangot), ezzel még nagyobb esélyt adva a település felvirágoztatására.

Azóta a város több általános, közép- és szakiskolával (pl.: Gyermek Zeneiskola, Gyermek Művészeti Iskola, Gyermek és Ifjúsági Sport Iskola, Kiskorúak Szociális és Rehabilitációs Központja, Desnogorsk Főiskola), nyolc db óvodával is rendelkezik, a gyermekek nevelése, fejlődése és a közösségi életbe vonása is nagyon fontos. Ezért is megemlítendő a város központjában lévő park, ami egy nyári színpadnak, és egy szökőkútnak is helyet ad a zöldövezetben.

Gyesznogorszk

Comments are closed.