Duna-Rock találkozó

Ha igényes környezetben minőségi rockzenét akarsz  hallani, itt a helyed idén is a Gerjeni Duna-Rock Találkozón, 2015. június 5-én és 6-án!

GROCK003tp copy

A kezdetek

Két lelkes gerjeni, Nagy Győző és Mezősi László zeneszeretete indította útjára a találkozót. Saját erejükre támaszkodva láttak neki álmuk megvalósításának, egy családias hangulatú, minőségi rock zenét kínáló fesztivál szervezésének, majd a helyben működő Gerjeni Fiatalok Egyesületet (GEFE) újraszervezve, annak keretein belül folytatták munkájukat. Kitartásuknak és lelkesedésüknek köszönhetően 2009 nyarán meg is valósult az első Gerjeni Duna-Rock Találkozó, ami mára egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

Fellépők

Minden Találkozón a hazai rockzenét változatos előadói kör képviseli. Egymást érik két napon át délutántól éjszakába nyúlóan a koncertek, ahol az est főzenekara egy-egy nagy, országos hírű banda.

A Gerjeni Duna-Rock Találkozó eddigi fellépők zenekarai voltak többek között: AB/CD, ABS, Rómeó Vérzik, Mobil Mánia, Republic, Zorall, Lord, Bad Times, Beatrice, Rudán Joe Akusztik, Cry Free, Másképp, Electric Soul és természetesen a Duna-Rock Akusztik, mely zenekart a rendezvény hívta életre.

Duna-Rock Találkozó 2015

Az idei Duna-Rock Találkozóra 2015. június 5-6-án várják a szervezők az érdeklődőket. A pénteki fellépők Distalis, Cool Head Klan, Ismerős Arcok, Duna-Rock Akusztik, Lord zenekar, Kugli és Kalapács József. A szombati napon sem lesz kisebb buli, amiről az Amerikai Idióták, a Noa Rock, az AB/CD, Deák Bill Gyula és a B-52 zenekar gondoskodik.

Sokszínű programok

A baráti hangulatú kétnapos rendezvény egyik sajátossága, hogy a rockzene és a motorok szerelmesei mellett a családok is megtalálják számításukat. Nap közben a gyerekek szabadtéri játékokon, vetélkedőn vehetnek részt, a hagyományőrző sátorban pedig megismerkedhetnek az íjászat fortélyaival.

A több száz látogató a büfésátorban talál gyors és meleg házias ételeket, valamint minőségi pálinkák, sörök közül válogathat.  A rendezvény kirakodóvásárában játék és édesség árus is helyet kap, s a helyszínen gerjeni kézművesek árulják portékájukat. Aki pedig még inkább emlékezetessé szeretné tenni a találkozót, annak módjában áll helyben tetováltatni is.

GROCK026 tp

A rock zene mellett a motorok is főszerepet kapnak a találkozón. Évről évre street-fighter, motocross és trial bemutató kápráztatja el a fesztiválozókat. De a résztvevők is megmutatják magukat, a Gerjen és a szomszédos település, Fadd közötti motoros felvonuláson.