Legfrissebb hírek

2018. 12. 17. – Gerjen, Környezetünk védelmében

Beküldve 2018 december 17, hétfő

KÖRNYEZETÜNK VÉDELMÉBEN

Településünk közelében, környékén – sajnálatos módon – gyakran található nylon zsákban, szatyorban kirakott háziállat-tetemeket, emberi fogyasztásra alkalmatlan állati maradványokat. Az állati melléktermékek ilyen módon történő elhelyezése főleg a téli időszakban, a Duna árterében, a falu közelében igen gyakori.
2004. május 1. napjától EU-s jogszabály tiltja a településeknek a dögkút használatát. A 45/2012. (V.8.) VM rendelet szerint a kedvtelésből tartott állatok (kivétel a ló), a baromfi, nyúl és a 3 hetesnél nem idősebb malac tetemét – évente legfeljebb 100 kg össztömegig – a tulajdonosa saját telkén elföldelheti. Az elföldelés ott végezhető, ahol a talajvízszint a talajszint alatt 1,5 méternél nem emelkedik magasabbra. Az elföldelést úgy kell végrehajtani, hogy a felszín alatti víz mindenkori maximális nyugalmi vízszintje és az elföldelés mélységi szintje között legalább 1 méter különbség legyen. Az elföldelés helye és a szomszédos ingatlan határvonala között legalább 1,5 méter távolságnak kell lennie.
Az állati melléktermékek (tetem, emberi fogyasztásra alkalmatlan maradványok) eldobása, elföldelés nélküli kihelyezése szabálysértés, amit súlyosbít a hazánk keleti, északkeleti részén megjelent afrikai sertéspestis veszélye.
A fentiekre figyelemmel mindenkit kérünk az állati melléktermékek szabályszerű kezelésére és környezetünk megőrzésére.

Dr. Nagy Attila
jegyző

Download WordPress Themes Free
Download WordPress Themes
Download Best WordPress Themes Free Download
Download Nulled WordPress Themes
free download udemy course
download mobile firmware
Free Download WordPress Themes
udemy course download free