Új óvoda és bölcsőde építése

Projekt azonosítószáma:       TOP-1.4.1-15-TL1-2016-00005

Kedvezményezett neve:         Gerjen Község Önkormányzata

Projekt címe:                             Új óvoda és bölcsőde építése Gerjenben

Szerződött támogatási összeg:     396 303 967 Ft

Támogatás mértéke (%-ban):         100%

Tervezett befejezési dátum:           2020. 01. 31.


Projekt tartalmának bemutatása:

A projekt keretében Gerjen Községben új, korszerű, megújuló energiaforrásokat használó, energiahatékonyan működő, komplex akadálymentesítéssel rendelkező óvoda és bölcsőde épület létesül a helyi általános iskola melletti területen.

Az épületben helyet kap egy kétcsoportos óvoda, valamint egy 14 férőhelyes bölcsőde a kapcsolódó – előírásoknak megfelelő számú és színvonalú – kiszolgáló helyiségekkel együtt. Megépül egy tornaszoba, egy orvosi szoba és egy rendezvényterem is, továbbá kiegészítő szolgáltatásként egy sószoba is kialakításra kerül.

Az épületen kívül fedett teraszok épülnek, melyek segítségével biztosítható jó időben a bölcsődés korú gyermekek levegőn altatása, illetve rosszabb időjárás esetében a levegőztetés is könnyebben megoldható mindkét korcsoport számára. A játszóudvar kiépítése a modern kor követelményeinek megfelelően történik meg.

A jól átgondolt térhasználat, közlekedési kapcsolatok kialakítása, és funkcionális elrendezés megtervezése során, az egyetemes tervezés elve alapján a tervezett fejlesztés figyelembe veszi a nők és férfiak, az idősek, gyerekek, és minden fogyatékossági csoport igényeit.

A projekt részét képezi az eszközbeszerzés is, melynek keretében beszerzésre kerül a bölcsőde kialakításához szükséges valamennyi bútor és berendezési tárgy, kinti és benti játék, fejlesztő eszköz, egyúttal sor kerül a régi, elhasználódott óvodai játékok, rossz állapotban lévő bútorok lecserélésére, továbbá az újonnan kialakításra kerülő helyiségek (sószoba, orvosi szoba, tornaszoba, stb.) komplett felszerelésének beszerzésére is.

Fentieken túl új informatikai eszközök (számítógép, monitor, nyomtató)fogják segíteni az intézmény működését.