Legfrissebb hírek

Kitüntetés Desznogorszk polgármesterének

Beküldve 2016 július 21, csütörtök

Roszatom kitüntetés Desznogorszk polgármesterének

 

Desznogorszk/Gerjen, 2016. július 20., szerda – „Roszatom Ország Polgára” kitüntető címben részesült Gerjen testvértelepülésének, Desznogorszknak a polgármestere, Viacseszlav Szedunkov. A címet a város huszonötvállalati és társadalmi vezetője kapta meg. Az elismerést Alexandr Vasziljev, a Szmolenszki Atomerőmű vezérigazgatója adta át.

 

-„Roszatom ország polgára” kitüntetésben részesült a Desznogorszki Vállalati Vezetők Tanácsának huszonöt tagja, köztük a város polgármestere – közölte a Szmolenszki Atomerőmű Információs és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Igazgatósága.

Mint közleményükben írják, az atomerőműnél működő társadalmi szervezet a város stratégiai fejlődésért dolgozik. Az atomvárosok ipari vállalatainak fejlődésére, valamint az oktatás, a kultúra és a sport támogatására irányuló Roszatom szociális programjainak sikere függ a lakosság aktív részvételétől, olyan emberektől, akik hozzájáruljanak az közösségük jólétéhez.

Munkájuk elismeréseként az állami konszern létrehozta a „Roszatom ország polgára” kitüntetést. Az első ilyen kitüntetést a Szmolenszki Atomerőmű kísérő településén a város vezetője – Viacseszlav Szedunkov kapta.

Mint ismeretes, Gerjen és Desznogorszk polgármesterei 2016. február ötödikén Gerjenben keretmegállapodást kötöttek, ennek értelmében gazdasági, társadalmi-, és kulturális delegációk váltják egymást.A polgármesterek ebben az évben megkezdték a kapcsolatrendszer felépítését. A két település szeptemberi, üzleti kapcsolatfelvétele hozzájárulhat a Paks II. projekt infrastrukturális hátterének bővítéséhez is – írta a Paks-Press 2016. július 7-én.

A magyar vállalkozók elsősorban mezőgazdasági, feldolgozóipari és turisztikai területeken érdekelt orosz gazdasági szakemberekkel, üzletemberekkel folytatnak majd tárgyalásokat.

– Desznogorszk, a fiatalok számára vonzó és a befektetések iránt nyitott város, a „Roszatom ország polgára” cím – az iparághoz való elkötelezettséget jelenti – mondta a kitüntetés átvétele után Viacseszlav Szedunkov, aki az atomerőművek közeli városok szövetségének is az elnöke egyben.

A Roszatom, mint a Paks II. projekt orosz beruházója a magyar – orosz gazdasági-kulturális kapcsolatokat is méltán szorgalmazza, és elismeri azt a tevékenységet is, akik e munkában előljárnak. +++

13823509_1157321371008357_355924912_n