Legfrissebb hírek

Kitüntetés Desznogorszk polgármesterének

Beküldve 2016 július 21, csütörtök

Roszatom kitüntetés Desznogorszk polgármesterének

 

Desznogorszk/Gerjen, 2016. július 20., szerda – „Roszatom Ország Polgára” kitüntető címben részesült Gerjen testvértelepülésének, Desznogorszknak a polgármestere, Viacseszlav Szedunkov. A címet a város huszonötvállalati és társadalmi vezetője kapta meg. Az elismerést Alexandr Vasziljev, a Szmolenszki Atomerőmű vezérigazgatója adta át.

 

-„Roszatom ország polgára” kitüntetésben részesült a Desznogorszki Vállalati Vezetők Tanácsának huszonöt tagja, köztük a város polgármestere – közölte a Szmolenszki Atomerőmű Információs és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Igazgatósága.

Mint közleményükben írják, az atomerőműnél működő társadalmi szervezet a város stratégiai fejlődésért dolgozik. Az atomvárosok ipari vállalatainak fejlődésére, valamint az oktatás, a kultúra és a sport támogatására irányuló Roszatom szociális programjainak sikere függ a lakosság aktív részvételétől, olyan emberektől, akik hozzájáruljanak az közösségük jólétéhez.

Munkájuk elismeréseként az állami konszern létrehozta a „Roszatom ország polgára” kitüntetést. Az első ilyen kitüntetést a Szmolenszki Atomerőmű kísérő településén a város vezetője – Viacseszlav Szedunkov kapta.

Mint ismeretes, Gerjen és Desznogorszk polgármesterei 2016. február ötödikén Gerjenben keretmegállapodást kötöttek, ennek értelmében gazdasági, társadalmi-, és kulturális delegációk váltják egymást.A polgármesterek ebben az évben megkezdték a kapcsolatrendszer felépítését. A két település szeptemberi, üzleti kapcsolatfelvétele hozzájárulhat a Paks II. projekt infrastrukturális hátterének bővítéséhez is – írta a Paks-Press 2016. július 7-én.

A magyar vállalkozók elsősorban mezőgazdasági, feldolgozóipari és turisztikai területeken érdekelt orosz gazdasági szakemberekkel, üzletemberekkel folytatnak majd tárgyalásokat.

– Desznogorszk, a fiatalok számára vonzó és a befektetések iránt nyitott város, a „Roszatom ország polgára” cím – az iparághoz való elkötelezettséget jelenti – mondta a kitüntetés átvétele után Viacseszlav Szedunkov, aki az atomerőművek közeli városok szövetségének is az elnöke egyben.

A Roszatom, mint a Paks II. projekt orosz beruházója a magyar – orosz gazdasági-kulturális kapcsolatokat is méltán szorgalmazza, és elismeri azt a tevékenységet is, akik e munkában előljárnak. +++

13823509_1157321371008357_355924912_n

Download WordPress Themes
Free Download WordPress Themes
Free Download WordPress Themes
Download Nulled WordPress Themes
online free course
download huawei firmware
Download Premium WordPress Themes Free
udemy paid course free download