Sport

GYEPLABDA

Gerjenben a legfiatalabb sportág a gyeplabda, ám a településen csupán egy évtizede művelt csapatjátékban a fiatalok már számos országos sikert értek el.

Mi is az a gyeplabda?

A gyeplabda olyan csapatjáték, melyben két 11 fős csapat -10 mezőnyjátékos és 1 kapus- küzd egymással. A játékosoknak az ellenfél kapujába kell juttatniuk a labdát, kizárólag egy speciális ütő segítségével. A játékot hagyományosan szabadtéren játsszák, de egyre elterjedtebb a termes változata is. A gerjeni gyeplabda csapat is jelenleg teremben űzi ezt a sportot.

DSCF4076

Gerjen és a gyeplabda

A ma már hazánkban is egyre közkedveltebb sportágat egy lelkes, odaadó pedagógus honosította meg Gerjenben. Magó Zsuzsanna – a gerjeni gyeplabda csapat edzője- 2006 őszén ismerkedett meg a sportággal, miután felkereste a Magyar Gyeplabda Szövetség (MGYSZ) akkori elnöke azzal a kéréssel, hogy helyi szinten oktassa a sportot. Zsuzsa a tanulmányai során nem találkozott a gyeplabdával, így amellett, hogy megtisztelőnek érezte a felkérést, kihívás volt számára, hogy egy teljesen ismeretlen területen tevékenykedjen. Az MGYSZ elnök egy éves mentorálásának köszönhetően elsajátította a sportág alapjait.

gy1

„Az adott iskolai évben, köszönhető a hatalmas lelkesedésünknek, a rengeteg munkának a lányok a II. helyezettek lettek a középiskolások között. Azóta minden évben fent állnak gyermekeink a dobogó valamelyik fokán. Több alkalommal indultunk a magyar bajnokságon is, ahol szintén értünk már el dobogós helyezést. Részt vettünk nemzetközi fesztiválokon is különböző korcsoportokban, játszottunk Szerbiában, Szlovéniában, Ausztriában, és most meghívást kaptunk Romániába is. A sport területén jó kapcsolatokat ápolunk ezekkel az országokkal. A magyar csapatok közül a legszorosabb kapcsolatunk a budapesti Építőkkel van. Velük évről évre közösen szervezzük a nyári gyeplabdatábort, melynek helyszíne a gerjeni és a faddi sportcsarnok. Az elért sikereken túl életre szóló barátságok köttetnek ennek a sportnak köszönhetően.”– meséli Magó Zsuzsanna az elmúlt évek sikereit.

gy2

Csatlakozzon a csapathoz!

A gerjeni gyeplabda csapat örömmel várja a sportolni vágyó, közösséget kereső 10 és 16 év közötti fiúkat és lányokat. Az edzés hétfőn délután 14.00-16.00 és szerda délután 16.00-18.00 a gerjeni sportcsarnokban vannak, melyre az érdeklődőket szívesen fogadjuk, hogy megismerjék a gyeplabdát.

További információ, jelentkezés:

Magó Zsuzsanna

E-mail: magozsuzsa@gmail.com


Labdarúgás

Gerjenben is nagy népszerűségnek örvend a labdarúgás. A Gerjeni Sport Klub igyekszik a maga lehetőségeihez mérten, a legjobb feltételeket biztosítani játékosainak.

A gerjeni futballcsapatból folyamatosan kerültek ki a tehetségesebbnél tehetségesebb gyerekek, akik közé tartozik az U-18-as válogatottal az 1984-es ifjúsági Európa Bajnokságon aranyérmet szerző Haáz Ferenc is. Azóta is folyamatosan, szinte minden korosztályban találunk NB III, illetve NB II-ig jutott tehetségeket.

Az ezredforduló után a Gerjeni SK a megyei III-ad osztályból verekedte magát vissza a megye I-be, azonban 2009-től folyamatosan a megyei II. osztályban szerepel a csapat. Közben utánpótlás szinten az elmúlt évtizedekben folyamatosan jelen volt a klub a különböző korosztályos bajnokságokon és tornákon. A Bozsik-program indulása óta a gerjeni gyerekek kiskörzeti U-7, U-9, és U-11-es megmérettetéseken vesznek részt, míg a megye II. osztályú csapatok közül egyedüliként az U-17-es serdülő bajnokságban is jelen van a Gerjen SK korosztályos csapata. Mindemellett természetesen működik az ifjúsági (U-17) együttes is, mely játékosállományát helyi fiatalok alkotják.

Jelenleg három edző és az általános iskola testnevelő tanárnője segíti a felkészüléseket:

  • Az U-9-es korosztály edzője: Bán Zoltán
  • Bozsik program 3. korcsoport csapatvezetője: Magó Zsuzsanna, testnevelő tanárnő
  • Az U-11-es és U-13-as csapat edzője Vajda Péter.
  • Az U-19-es csapat edzője: Vajda András.
  • Felnőtt csapat edzője: Lacza Zsolt.

A bajnokságra a fő támogató a gerjeni önkormányzat, mely mellet a helyi vállalkozók nyújtanak további segítséget. Az egyesület vezetésének céljai között szerepel az utánpótlás folyamatos fejlesztése, s emellett a felnőtt csapattal a tabella első felében végezni a megye II. osztály pontvadászatában.

focis

Kisiskolák Diákolimpiai Labdarúgó Bajnoksága 2002. június 18-19., Budapest

2002. év diákolimpiai bajnoka lett a Kenessey Albert Általános Iskola U-14-es csapata. Diákjaink -megnyerve a csoportmérkőzéseket- bejutottak az elődöntőbe, majd végigmeneteltek a döntőig, ahol megverték Öreglakot és Drávafokot, mellyel megszerezték a bajnoki címet. A torna gólkirálya (9 góllal) Lazányi Róbert lett.

A bajnok csapat: Kovács András, Bazsó Zoltán, Lazányi Róbert, Kaiser Zsolt, Bráz Szilveszter, Hajdú Roland, Vajda Péter, Deli László, Beneviát Tamás, Hajdú Ferenc, Genye Gábor, Kiss Gergő

2002 Focisok