Üdvözöljük Gerjen Község honlapján

Kultúra

Közösségi HázKönyvtár

A 2019-es év elején a Belügyminisztérium Gerjen Község Önkormányzata részére a 1748/2018. (XII. 20.) Korm. határozat alapján vissza nem térítendő támogatást biztosított különböző rész célok megvalósítására, így többek közt a régi, és elavult, egykori nevén Művelődési ház átalakítására. 

Ez a támogatás nagyon nagy segítséget nyújtott településünknek, hiszen egy új, minden funkciót ellátó közösségi tér jöhetett létre, melyet a fiatalok, idősek egyaránt használhatnak rendezvényeikre, összejövetelekre. Az átadóra 2019. szeptember 7-én került sor a Falunap keretein belül.

Az elkészült, új Közösségi Házban kialakításra került egy nagyterem, mely alkalmas iskolai rendezvények, falunapok, bálok, vagy akár lakodalmak megtartására is, hozzá kapcsolódóan egy öltöző helység, valamint egy felszerelt teakonyha.

Az épültbe visszaköltözve a könyvtár helység, mely modern, világos, teret ad a gyerekeknek a foglalkozásokra.

A belső udvar térköves részt kapott, ahol kiváló lehetőség nyílik a szabadtéri rendezvények méltó lebonyolítására egyaránt.

Cím: 7134 Gerjen, Kossuth L.u.28.
Nyitva tartás: egyeztetés alapján
Telefonszám: 75/337-011 Gerjen, Önkormányzat
Programszervező: Bíróné Tantos Anikó 20/2675-203

A könyvtárban minden korosztály megtalálhatja az érdeklődési körének megfelelő könyveket. Az igényeknek megfelelően gyarapodik a kölcsönözhető könyvállomány, és folyamatosan bővül a kézikönyvállomány is. Külön figyelmet fordít a könyvtár arra is, hogy az oktatási intézmények által előírt kötelező olvasmányok rendelkezésre álljanak. Az olvasó családias hangulatú helyiségben internetezhet és korlátozott számban akár nyomtathat is. Lehetőség van továbbá könyvtárközi kölcsönzésre interneten keresztül is, amennyiben olyan könyvre lenne szüksége az olvasónak, amely nincs meg a gerjeni könyvtárnak.

Cím: Közösségi Ház – Gerjen, Kossuth Lajos utca 28.
Könyvtáros: Szabó Krisztina
Telefonszám: +36-20/294-8820

Nyitva tartás:

  • Kedd 16.00-18.00 óra
  • Csütörtök 16.00-18.00 óra

Comments are closed.