Üdvözöljük Gerjen Község honlapján

Asztravec

Gazdasági és kulturális együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá 2019. szeptember 12-én Romhányi Károly Gerjen község polgármestere és az épülő Belarusz Atomerőmű melletti Asztravec városának polgármestere, Igor Saludjin. A megállapodást a nyugat-belorusziai Grodno városában tartott XX. Nyoman Nemzetközi Üzleti fórum alkalmával írták alá. A memorandum rögzíti a két település közötti együttműködést, amely mindkét fél szándéka szerint a későbbiekben testvérvárosi kapcsolat létesítéséhez vezethet. Terveik között szerepel a településeken élő gyermekek kölcsönös fogadása és a települések képviselői részt vehetnek gerjeni, illetve asztraveci rendezvényeken. 

Az aláírás kapcsán Romhányi Károly a helyi médiának nyilatkozva hangsúlyozta, hogy az asztraveci tapasztalatok a Paks II. beruházásra való felkészülés során kiemelten fontosak és azokat Gerjen kész megosztani a térség többi településével.

Igor Saludjin kiemelte, hogy a térségfejlesztés magyarországi tapasztalatai hasznosak Asztravec számára és készek átvenni a jó gyakorlatokat. Az asztraveci polgármester körbe vezette Romhányi Károlyt a településen és megmutatta a 12.500 fős város létesítményeit, köztük a 3 új lakónegyedet, a most elkészült regionális kórházat, a rekreációs központot, egy frissen átadott gyermekművészeti központot, továbbá a műfüves labdarúgó pályát, az épülő uszodát és sportcsarnokot.

Comments are closed.