Üdvözöljük Gerjen Község honlapján

Pótoljuk, hiszen a vírus nem állhat útjába a jótékonyságnak!

2020.04.27.

A múlt hétvégén tartottuk volna meg, a tavalyi évben hagyományteremtő céllal elindított és meghívásos rendszerben működő 3000-es jótékonysági labdarúgótornát. 2019-ben a szekszárdi Gyermekosztálynak gyűjtöttünk össze közel 650 ezer forintot, melyet eszközök beszerzésére és a rendelő komfortosabbá tételére tudta fordítani a kórház. Idén év elején érkezett a megkeresés, ha 2020-ban is megrendezzük az eseményt, akkor a befolyt összeget a szülészeti osztálynak adományozzuk. Ezek után nem volt kérdés számomra, hogy ismét itt az ideje, hogy Gerjen pályára lépjen.

Mindig törekedtem arra, hogy családbarát legyen a településünk, éppen ezért is volt fontos számomra, hogy gyermekbarát kórházi ellátás legyen elérhető a környéken és ha annak színvonalához mi is hozzájárulhatunk – azaz közös érdeket szolgálhatunk – az még nagyobb öröm számomra. Településvezetőként úgy gondolom nemcsak a helyi lakosságot kell sokszor szem előtt tartanom, hanem a régiót is, hiszen visszahatnak ránk a környékünkön történtek. Így a helyi ügyeken túl összefoghatunk egy nagyon jó cél érdekében. Ráadásul úgy fogunk össze egy jó ügyért, hogy azon túl további jó célokat is támogatunk: sokszor halljuk mennyire fontos a rendszeres testmozgás, az egészséges életmód, így ebben az esetben a labdarúgással ezt a feladatot is teljesítjük és erősítjük az együttműködést, a közösen gondolkodást, hiszen az élet számos területéről neveznek csapatok. Kitűnően szimbolizálja a rendezvény is: vannak olyan célok, amiért azonnal ugranak a megyénkben jelentős szerepet ellátó cégek, szervezetek (rendőrség, katasztrófavédelem, Paksi Atomerőmű, Paks II. Zrt, Tolna Megyei Önkormányzat, Rosatom helyi leányvállalata, önkormányzatok és vállalkozók)
Zárásként pedig az egyik kedvenc filmemből (A holló) idéznék: „Örökké nem eshet”, ami ebben az időszakban számomra azt jelenti, hogy a vírus okozta felfordult életből egyszer visszatérünk a régi kerékvágásba. Számomra a fontos kérdés az, hogy mennyit tanultunk ebből a leckéből és milyen tapasztalatot viszünk magunkkal, amivel a világunkat jobbá tudjuk tenni.

Találkozzunk ősszel a pályán és mozogjunk együtt kórházunkért, gyermekeinkért, magunkért!

Last modified: 2020.04.27.

Comments are closed.