Üdvözöljük Gerjen Község honlapján

TÁJÉKOZTATÓ SZÚNYOGGYÉRÍTÉSRŐL

2021.08.16.

Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy településünk területén légi úton történő szúnyoggyérítés lesz a napnyugtát megelőző 1,5 órában augusztus 17-én, kedden.

Tartaléknapok: 2021. augusztus 18-19.

Továbbá földi kémiai védekezés lesz augusztus 18-án, szerdán a napnyugta utáni időszakban. Tartaléknapok: 2021. augusztus 19-20.

Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer.

A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

Last modified: 2021.08.17.

Comments are closed.