Üdvözöljük Gerjen Község honlapján

Támogatjuk a kutatásokat, innovációkat

2022.02.06.

Mindig is örömmel fogadom, ha szakmai munkával, kutatási szándékkal, továbbképzési elképzelésekkel keresnek meg minket, hiszen jó magam is és a településünk is nyitott az innovációra, a környezetvédelemre és arra, hogy a modern technikák adta lehetőségeket megragadjuk.

Szombaton érkezett két napra, két fiatal szakember a Pécsi Tudományegyetemről azzal a szándékkal, hogy az egyik végzős hallgatójuk nálunk végezze el méréseit diplomamunkájához. Új óvodánk, bölcsődénk épületébe egy speciális bábut helyeztek el, annak érdekében, hogy megvizsgálják miként érzékeli a benti hőmérsékletet az eszköz. De nem csak ezt vizsgálták, hanem azt is, hogy a radiátorral, vagy a padlófűtéssel ellátott helyiségeink esetében milyen hőmérsékleteket mérhetünk, melyik mennyire hatásos és növeli komfort érzetünket.

Büszke vagyok arra, hogy az épületet hőkamerával megvizsgálva arra jutottak, hogy hőhíd nélkül, remekül tartja hőmérsékletét az intézményünk. Mindez megnyugtató is számunkra, hiszen a községünkben korábban általunk nem választott új technológiával épített óvodánk remekül vizsgázott, nem csalódtunk a szakemberek munkavégzésében.

Érdemes hosszútávra terveznünk és megtalálni azokat a technológiai vívmányokat, amelyek lehetővé teszik költséghatékonyan üzemeltetni épületeinket. Ezek a hőkomfort kutatások is fontos lépései annak, hogy meglássuk milyen irányba érdemes lépkednünk. Ismereteink bővítésével pedig olyan ingatlanokat létesíthetünk, amelyek alacsony energiaigényűek, úgy, hogy a hőérzettel kapcsolatos komfortunkat növeljük. Az energiaárak emelkednek, így a pénztárcánk miatt is érdemes energiatakarékos megoldásokat választani.

A legjobb hír ezek kapcsán pedig, hogy környezetünk megóvásához is hozzájárulunk. Gyermekeink, unokáink jövője a cél, érdemes Földünket minél inkább megkímélni.

Last modified: 2022.02.20.

Comments are closed.