Üdvözöljük Gerjen Község honlapján

Megy a munka Gerjen határában is

2022.06.14.

Vannak olyan beruházások, amelyek kevésbé vannak szem előtt, pedig kiemelten fontosak községünknek. Sokat hallunk, olvasunk róla, mi minden történik Gerjen határában.

Ilyen az épülő új Paks-Gerjen út, amelynek köszönhetően még rövidebb úton, még kevesebb idő alatt juthatunk el Paksra. Az elmúlt időszakban lehetőségem volt személyesen is megtekinteni a projektet a Duna Aszfalt szakembereinek köszönhetően. Láthattam, hogy a gépek folyamatosan dolgoznak és már mindkét oldalról jól látható módon rajzolódik ki az új nyomvonal.

Továbbá településünk határában naperőmű park létesül, amely kiemelten fontos számunkra. Nemcsak az iparűzési adónk növekedése szempontjából, hanem azért is, mert a megújuló energiaforrás kihasználásával bővül környezetünk áramtermelése, amely az atomerőműhöz hasonlóan szén-dioxid kibocsátás nélkül biztosít számunkra villamosenergiát. A MET csoport projektje folyamatosan épül és szépül, várhatóan még idén befejezik és már az év végén akár megkezdheti a kereskedelmi üzemelést is.

Mikrotérségünkben számunkra ez a két legfontosabb beruházás, amely jövőnket nagyban meghatározza. Valamint az új Duna-híd is új távlatokat nyit meg nekünk. Mi azon leszünk, hogy az ezekből származó lehetőségeket minél jobban megragadjuk.

Fotók: MoArt Creative Studio, Forrás: MET Group

Last modified: 2022.06.27.

Comments are closed.