Üdvözöljük Gerjen Község honlapján

Az ízek kerültek az első helyre, de a fő cél a csapatépítés volt!

2022.07.04.

Vasárnap valami újban volt részünk, hiszen egy hirtelen ötlettől vezérelve beneveztünk a Gerjeni Duna-Rock Motoros Találkozó néven a Gastroblues Fesztivál jótékonysági főzőversenyére.

Miért tettük? Hát erre nemcsak egy okunk volt, hanem több is:

1/ A jótékonysági főzőversenyen összegyűlt pénz évek óta a viski óvodához kerül. Paks kárpátaljai testvértelepülése ennek köszönhetően is tud fejlődni és lehetőséget biztosítani a határon túli magyar gyermekeknek, hogy minél színvonalasabban és minél magasabb minőségben őrizhessék közösségüket, magyar nyelvüket. Szívesen állunk jótékony kezdeményezések mellé, ahogy mi is mindig szívesen fogadjuk, mikor a nálunk szervezett gyűjtések mellé állnak mások.

2/ Hamarosan itt a várva várt fesztiválunk ideje, hiszen már júliusba léptünk, így ideális lehetőségnek láttuk, hogy csapatépítés gyanánt egy bogrács mellett összejöjjünk: zenei programok kíséretében együtt főzzünk és hangolódjunk.

Mi mást főzhettünk volna, mint halászlevet! Nemcsak nekünk ízlett, hanem a kóstolóknak és a zsűrinek is. Az eredményhirdetésnél pedig nagy meglepetésünkre az első helyezettnek járó díjat vehettük át. Igen, nagy örömünkre a gerjeni halászlé a jótékonysági főzőversenyen is elnyerte minden éhes száj tetszését.

A program során büntetőrúgó versenyt is szerveztek és nem mondhattam nemet a meghívásnak. Próbára tettem hát magam a nyári melegben, sikerült is a harmadik helyezést elcsípnem.

Őszinte leszek: tényleg időből van az embereknek a legkevesebb és tényleg mindig rohanunk, de ez a nap is remek példa volt arra, hogy érdemes kikapcsolódnunk, hiszen a közös élmények, az együtt szerzett sikerek azok a pillanatok, amit soha senki nem vehet el tőlünk. Jó volt kikapcsolódni és rég látott ismerősökkel beszélgetni, meginni a barátokkal egy frissítőt, megpihenni és kikapcsolódni kicsit.

Vasárnap elértük céljainkat, jól éreztük magunkat, és jóhírét vihettük községünknek, valamint a július 21-én kezdődő Duna Rock Motoros Találkozónak is.

Hajrá Gerjen! Hej! hej! hej!

Romhányi Károly

Last modified: 2022.08.02.

Comments are closed.