Üdvözöljük Gerjen Község honlapján

Bővülnek a gyermekek élményei az óvodában!

2022.08.01.

Örömmel álltam az új óvoda és bölcsőde átadóján tavaly, hiszen régi vágyunk volt, hogy szolgáltatásaink bővülhessenek és a mai kor igényeinek megfelelő körülmények között nevelkedjenek gyermekeink. Természetesen láttam a következő feladatot is, hiszen az udvar fejlesztése még vissza volt. De ahogy szokták mondani: lépésről lépésre haladjunk.

A Magyar Falu Programnak köszönhetően azonban nem kellett sokat várni és új játékokkal gyarapodhatott intézményünk. Az új elemek már az udvaron állnak és várják, hogy a gyermekek birtokba vegyék majd.

Miért is fontos ez a fejlesztés?

📍 fejlődhet a gyermekek mozgáskoordinációja

📍 igazi kalandokban lehet részük az elemeken játszva egy-egy szituációba helyezve magukat:

💬 gondolatban lehetnek egy hajó fedélzetén,

💬 az égbe repülhetnek, mint az űrhajósok,

💬 felfedezőként, akár a hegyeket is megjárhatják

Köszönjük a döntéshozóknak, hogy ismét gyarapodhatott községünk és sok mosolygós gyermeket láthatunk majd az udvaron!

Természetesen a munka nem ért véget, hiszen ahogy említettem: ez csak egy újabb lépés a támogatásnak köszönhetően. A közeljövőben azonban megkezdhetjük majd a játékok körüli terep rendezését, azok aljzatának kialakítását! Sokszor említjük azt is, hogy milyen büszkék vagyunk zöld környezetünkre, így ebben is lépéseket tettünk és egy faültetési programnak köszönhetően megérkeznek majd a növények is. Ötletek, elképzelések tehát vannak, csak mindig meg kell találnunk azokhoz a forrásokat.

Most a játékok telepítésének örülök. Haladunk lépésről lépésre, hogy Gerjen olyan otthonunk legyen, amilyet megálmodtunk!

Last modified: 2022.08.07.

Comments are closed.