Üdvözöljük Gerjen Község honlapján

Tartalmas napokat tölthettek el a gyermekek!

2022.08.31.

Holnap elkezdődik az iskola, és az óvoda a gyermekeknek, de az elmúlt héten örömmel zártuk a nyarat programokkal gazdag tematikus napjainkkal.

📌Az első napon a víz-föld-levegő tematika mentén ismerkedtek az élő- és állatvilágunkkal.

📌A második napon a fizikával ismerkedtek játékosan az Atomenergetikai Múzeumnak köszönhetően, hiszen Gerjenbe érkezett kísérleteivel Árpi a fifikus-fizikus.

📌A harmadik napon a múltba tekinthettek vissza a gyermekek: Szabó Antal régész mesélt szakmájáról, előadása keretében hasznos információkat osztott meg a csapattal, majd maguk a gyermekek is kincseket áshattak elő.

📌A negyedik nap a biztonság jegyében zajlott, amelyen a közlekedési szabályokra, a veszélyekre hívták fel a figyelmet a Paksi Rendőrfőkapitányság rendőrei, majd délután a FADD Nagyközségi Tűzoltó Egyesületnek köszönhetően testközelből ismerkedhettek meg a tűzoltóautóval és a tűzoltók felszerelésével.

📌Az ötödik nap tematikája az alkotó kezek volt. Kozák Éva fazekasnak köszönhetően készíthettek kerámia tárgyakat agyagból. Lupsa Erzsébet segítségével bőrtárgyakat készíthettek, valamint gyöngyözhettek Kövesi Klárával, színezhettek és arcfestést is kérhettek Gyalog Hortenziától a jelentkezők.

Öröm volt látni a sok érdeklődő szemet és nézni, hogy napról napra izgatottan várták az újabb kalandokat, élményeket.

A tematikus napok minden segítőjének, a megjelent előadóknak, a foglalkozást vezetőknek szeretnénk hálánkat kifejezni, hiszen hatalmas öröm volt, hogy remek programokkal zárhattuk a nyarat.

Reméljük, minden diák izgatottan készül az első napra és kívánjuk, hogy remek tanévet tölthessenek az iskolapadban, hiszen büszkék vagyunk, hogy diákjaink Gerjenben tanulhatnak pedagógusainktól!

Last modified: 2022.09.11.

Comments are closed.