Üdvözöljük Gerjen Község honlapján

Kiállítás nyílt Kozák Éva munkáival

2022.11.24.

„Kedves meghívásnak tettem eleget tegnap, Budapesten. Kozák Éva, településünk díszpolgára hívott meg a Pesti Vigadóba az MMA Népművészeti Tagozatának „Életgazdagság” című kiállítás megnyitójára. Természetesen nagy örömmel tettem eleget a kedves invitálásnak, hiszen ahogy az elmúlt héten is említettem: határtalanul büszke vagyok a gerjeniek sikereire és arra, hogy községünk jóhírnevét viszik.

Éva alkotásait megtekintve ismét bebizonyosodtam arról, hogy fazekasunk kerámiái a kézművesség minden értékét tükrözik, olyan egyediek, tökéletesek, hogy szavakat is nehéz találni rájuk. Díszpolgárunk munkássága tagadhatatlanul elősegíti hagyományaink méltó megőrzését. A kiállításon nemcsak Kozák Éva munkáit lehet megtekinteni, hanem a szintén kiemelkedő alkotótársainak tárgyait is, amelyek mindegyike három fő téma köré szerveződnek: Isten – haza – család.

A tegnapi ünnepi megnyitót követően a mai nappal már a nagyközönséget is várja a Pesti Vigadó, V. és VI. szinti kiállítóterei. Mindenkinek szeretettel ajánlom, hogy keresse fel a következő hetekben.

Gratulálok Kozák Évának az újabb színvonalas kiállításért, büszkék vagyunk munkásságára!”

/Romhányi Károly, polgármester/

Last modified: 2022.11.25.

Comments are closed.