Üdvözöljük Gerjen Község honlapján

Megújuló község, megújuló energiatermelés

2022.12.12.

Örömmel látom, hogy nemcsak településünk újul meg, hanem Gerjen határában egy megújuló energiatermelő egység találta meg otthonát. Mindez azért is érdekes, hiszen így már a szomszédságunkban nemcsak egy atomerőmű, hanem egy naperőműpark is üzemel.

Bejáráson vettünk részt ma délután a testülettel a község határában megépült naperőműnél, ahol saját szemünkkel győződhettünk meg

📌a közel 80 hektáron elterülő,

📌több mint 630.000 panelt tartalmazó,

📌37 megawattos erőmű létesítéséről.

Bár még a tereprendezés, az építkezés teljes befejezéséig még pár hét vissza van, de igazi kuriózum volt látni egy ilyen létesítményt településünk határában, hiszen több előnye is lesz a jövőben:

📎 tovább nő hazánk megújuló kapacitása

📎 településünk iparűzési adó bevétele jelentősen megnő

📎 munkahelyet teremt

📎 országosan is hírét viszi településünknek.

📊Ez a projekt arra is rámutatott, hogy mennyire fontos időben tervezni, stratégiát alkotni, hiszen nincs ez másképp egy naperőmű esetén sem, hiszen ők is már több mint öt éve neki kezdtek a tervezésnek, szervezésnek. A helyszín kiválasztásánál meghatározó kérdés a hálózatcsatlakozás lehetősége volt. Miután meglett, hogy itt Paks és térségében tudják projektjüket megvalósítani, akkor kezdték a lehetséges helyszíneket felkutatni és választották ki végül Gerjent.

🤝A MET Csoport projekt menedzserének, Joó Zoltánnak pedig köszönjük a bejárást és a nyitottságát, hogy minden kérdésünkre válaszolt!

Last modified: 2023.01.02.

Comments are closed.