Üdvözöljük Gerjen Község honlapján

Nem elég tervezni, hanem tanulni is érdemes

2023.09.10.

A hétvégén testvértelepülésünkre, Balavásárra látogattunk a gerjeni hivatali munkatársakkal, hogy tapasztalatot gyűjtsünk.

Varga Adorján polgármester úrral folyamatosan tartjuk a kapcsolatot és az elmúlt időszakban láthattuk, hogy milyen kiemelkedő számban lettek sikeresek a pályázataik és folyamatosan fejlődnek. Érdeklődésünkre szeretettel meghívták hivatalunkat, hogy közvetlenül ismerhessük meg hogyan készítik elő projektjeiket, majd valósítják meg azokat, illetve közigazgatási tapasztalatokat cseréltünk és a közös hivatalok működését tekintettük át, feltérképezve a hasonlóságokat és az eltéréseket.

Ez a munka mindig nagy kihívás nekünk is, hiszen nemcsak egy jó stratégiát kell megálmodni, aztán pályázni, hanem komoly háttérmunkával jár egy-egy beruházás elszámolása, ellenőrzése. A kollégákkal láthattuk most, hogy Balavásáron mindez, hogyan történik és például náluk, hogy létesül egy új bölcsőde, vagy ugrik minőségi szintet a kulturális élet.

Hálásak vagyunk a balavásáriaknak, hogy fogadtak minket és kicserélhettük eddigi tapasztalatainkat és ki tudja, lehet még közös projekteken is gondolkodhatunk.

Kollégáimnak pedig köszönettel tartozom, hogy az elmúlt években nálunk megvalósult pályázatok kapcsán végzik teljes odaadással munkájukat és teszünk közösen azért, hogy a település a fejlődés útján maradjon.

Ami a tapasztalatszerzésen túl nagy örömöm volt, hogy egyben az utazás igazi csapatépítés is volt. Ahogy azt a gerjeniek tapasztalhatták, hivatalunkba új kollégák is érkeztek az elmúlt egy évben: voltak visszatérő és új munkatársak is. Jó volt egymást jobban megismerni, igazi közösségé válni és egyben ez az út egy kicsit búcsú is volt egyik kollégánktól, Hajnes Vivientől, aki hamarosan anyai örömök elé néz.

Last modified: 2023.09.17.

Comments are closed.